Мангальний комплекс

Великий гриль в базі відпочинку «Шале Десна» — ідеальне місце, якщо ви хочете відпочити на природі біля Десни (10-15 осіб). Сімейне торжество або корпоратив однаково гарні на свіжому повітрі.

Гості бази відпочинку можуть скористатися великою альтаною з дуба з мангалом, російською лазнею, винним погребі, дитячим майданчиком. Для любителів активного відпочинку є велосипеди, рибалка і піщаний пляж.
Альтанка обладнана мангалом з покриттям від дощу, пранням, шампурами — якісною музикою для відпочинку, електрикою, затишною альтанкою і мангалом з дровами допоможе створити незабутню атмосферу вашого відпочинку.  Для гостей, які проживають на базі — користування великим грилем безкоштовно.

Порадуйте гостей кулінарними шедеврами!

Рецепти шашлику

Грузинський барбекю

шашлик-вантаж

Барбекю в Грузії є однією з найпопулярніших і улюблених страв, тому місцеві жителі люблять і вміють її готувати. Звичайно, у кожного є свій секрет приготування цієї чудової страви. Нам особливо сподобався наступний варіант.
Склад: 2 кг свинини — шиї, цибулі — 2-3 штуки.
Грузинська приправа до шашлику (не в чайних пакетиках) або набору спецій.
Винний оцет (тільки посипати) або лимонний сік.

Як підготуватися:

Наріжте м’ясо на ті ж шматочки, близько 30 грамів, додайте цибулю, наріжте великими кільцями, спеціями. Якщо є готова грузинська приправа до шашлику (можна купити на ринку, але не в упаковці в супермаркеті), додайте його.
Потім м’ясо потрібно посолити, трохи посипати винним оцтом (лимонним соком) і все ретельно перемішати. Встановити маринувати в прохолодному місці на 2-3 години. Обсмажуємо шашлик протягом 10-15 хвилин. Подається з соусом Сацебелі і лавашом.

Рецепт шашлику «Ніжний»

шашлик ніжний

Рецепт має таку назву, тому що навіть тверде м’ясо стає ніжним, якщо маринувати його таким чином. Секрет простий, хоч і трохи екзотичний — маринад використовує ківі.
Склад: М’ясо — яловичина, свинина або баранина 2 кг.
Цибуля 3-4 штуки,
Ківі — 1 шт., Сіль, спеції, склянка мінеральної води.
Наріжте м’ясо порціями великих шматочків однакового розміру, додайте цибулю, наріжте кільця, сіль, спеції, мінеральну воду і покладіть маринувати. Ківі надає м’якості м’ясо, тому додайте його наступним чином: розім’яти або нарізати невеликими шматочками, додати в свинину за 20 хвилин до початку смажити, в баранину — протягом 40 хвилин, в яловичину — протягом 1,5 години. Якщо перестаратися, шашлик стане занадто м’яким і зсунеться з шпажки. Але цей метод хороший, якщо
М’ясо потрібно швидко маринувати.

Рецепт шашлику в сметані

Такий спосіб маринування дуже простий, час не дуже багато, але шашлик, якщо правильно обсмажити, буде м’яким і соковитим.
Склад: Свинина (шия) -2 кг,
Лука — 1кг,
Сметана — 1 л,
Сіль, Чорний мелений перець.

Як приготувати.

Наріжте м’ясо на 3 х 4 см, наріжте цибулю кільцями, киньте трохи солі і перцю, решту потрібно додати за годину до смаження. Покладіть м’ясо і цибулю в еманельовані страви в шари, залийте сметаною. Залишити в холодному місці на 3-4 години.
Навіть якщо у вас є улюблений і перевірений рецепт, не бійтеся експериментувати. Можливо, ви
Ви не тільки зможете приємно здивувати друзів і сім’ю, а також поповнити свою скарбничку рецептами чимось новим. Приємний і смачний відпочинок для Вас!

Мангал на кефірі

кефір шашлик

2 кг свинячої шиї, 0,5 л кефіру (жир 3,2%), 2 чайні ложки цукру, 700 г цибулі, сіль і перець за смаком.
Спочатку натріть цибулю на дрібній тертці, додайте сіль і перець (горох
подрібнити безпосередньо перед приготуванням, потім додати нарізане м’ясо і поступово
залити кефіром, помішуючи. Кефір повинен правильно просочувати м’ясо. Витримати
м’ясо в кефірі в холодильнику (чим довше, тим краще, але не менше 2 годин)

Гострий свинячий шашлик

Шампури

Склад: свиняча шия — 1,5 кг, цибуля — 400 г,
лимон -1 шт., чилі — 1 шт., рослинна олія — 2 ст.л.,
мінеральна вода — 300 мл, червоний солодкий перець, чорний мелений перець, сухий орегано, сіль — за смаком.
Приготування: Наріжте м’ясо великими брусками і половину цибулі на кільця товщиною 1 см.
Натерту цибулю, що залишилася, видавіть лимонний сік, покладіть дрібно нарізаний чилі. Залити мінеральною водою, олією, додати спеції.
Маринад залити м’ясо цибулею і половинками вичавленого лимона. Перемішати, накрити
і залишити маринувати на 2 години. Нанизуємо на свинячі шампури з цибулею і смажимо над вугіллям, поки м’ясо не буде готове.

Шашлик зі свинини з помідорами

шашлик-помідор

Склад: свиняча шия — 1,8 кг, цибуля — 2 штуки,
чорний мелений перець — 1 ч.п., помідори — 200 г, сіль — 1 ч.п.
Приготування: М’ясо нарізати не дуже великими шматочками
(близько 5 см). Відріжте зайвий жир. З вирізу помідора зробіть неглибокий хрестоподібний розріз, опустіть на хвилину в окроп, а потім видаліть шкіру. Виріжте якомога менше.
Наріжте цибулю півкільцями, додайте морську сіль і потисніть руки, щоб дати сік. Додати цибулю і помідори до м’яса. Додати перець, добре перемішати, накрити кришкою і встановити маринуватися на 2-3 години. Маринована свинина рівномірно нанизана на шампури.
Вугілля видуваються і доносяться до стану, де вони покриті попелом, але внутрішня частину залишиться гарячою. Смажте шашлики, часто перевертаючи шампури так, щоб вони рівномірно смажилися з усіх боків. Коли вони добре підрум’яняться з усіх боків, вони, ймовірно, готові. Ви можете перевірити готовність, скоротивши
шматок м’яса — сік повинен бути прозорим.